Quix Lunchlezing: Geïntegreerde fotonica voor optische quantum computing

21/05/2021

Details:

Naam Excursie en Lezingencommissie E-mail excursie@svwatt.com Categorie Lezing

Planning

Datum:
Tijd:

Quantum computing zal een revolutie teweegbrengen in de manier waarop informatie wordt verwerkt zoals we die kennen. Geïntegreerde fotonica is een sleuteltechnologie voor op licht gebaseerde kwantumcomputers, omdat het in staat stelt herconfigureerbare kwantumprocessoren te realiseren die afzonderlijke fotonen op een stabiele, nauwkeurige en snelle manier verwerken.

QuiX biedt zowel geïntegreerde fotonische processoren als op maat gemaakte geïntegreerde apparaten voor kwantumfotonica, gebaseerd op het gepatenteerde TriPleX-platform. Ze zullen wat vertellen over hun verhaal en de producten die ze aanbieden.

Leden van S.V. Watt ontvangen bij deelname van de lunchlezing een gratis lunch dezelfde dag bezorgd op een locatie binnen Enschede. Vul je telefoonnummer in als je wilt weten wanneer deze voor je deur staat.

Deze online lunchlezing is interessant voor studenten van Technische Natuurkunde, maar iedereen is uiteraard welkom om de lezing bij te wonen. De lezing wordt via Microsoft Teams gegeven, en kan bezocht worden door op de link te klikken die een dag van tevoren in je mailbox verschijnt. Mocht je de link niet ontvangen hebben, of heb je andere problemen? Stuur dan even een mailtje naar excursie@svwatt.com

    Disclaimer: Door je aan te melden voor deze activiteit, gaat je ermee akkoord dat je informatie wordt gedeeld met de commissie.